HITTA DÄCK ONLINE

Vi har alltid bra priser på däck & fälg!

Snabba Leveranser

Låga Priser

900+ Partners

BILLIGA DÄCK ONLINE

Välkommen till oss på Nordendäck – när du vill köpa billiga däck online! Vi säljer vinterdäck, sommardäck, fälgar & kompletta hjul online.

Vi har billiga däck i de flesta storlekar – till personbilar, lastbilar, lätta lastbilar, SUV och motorcyklar. Hos Nordendäck hittar du snabbt och enkelt rätt fälgar och däck online.

KÖP VINTERDÄCK ONLINE

Är du på jakt efter nya vinterdäck? Vi har ett enormt utbud av billiga däck för vintern, både dubbdäck och dubbfria vinterdäck. Med ett av europas största sortiment av däck online erbjuder vi allt ifrån billiga kvalitetsdäck till de senaste däcktestvinnarna. Så gör rätt val på vägen och köp dina nya däckonline hos oss!

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck då det råder vinterföre. Med vinterföre menas att det finns frost, snö eller is på vägen. Det finns två olika sorters vinterdäck att välja bland, dubbade och dubbfria/friktionsdäck. De två olika typerna av vinterdäck har båda fördelar och nackdelar men till de som kör mycket under vinterlika förhållanden rekommenderas dubbdäck.

Dubbdäcken har små dubbar av metall i gummit som gör att de är det bästa alternativet för riktigt hala och isiga vägar. Friktionsdäcken är å andra sidan väldigt bra på snö och slask, plus att det mest miljövänliga alternativet.

I vissa städer finns det förbud mot dubbdäck på enskilda gator och zoner, så de dubbfria vinterdäcken är då det enda alternativet. Det är sammansättningen av gummit som ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Sommardäcken fryser vid kyla och innebär livsfara, gränsen går vid fem plusgrader.

Vinterdäck har i regel en djupare mönstring som ger ett fastare grepp mot underlaget samtidigt som gummit inte stelnar. För att definieras som vinterdäck i Sverige måste däcken vara tillverkade för detta ändamål. Hos oss på Nordendäck hittar du godkända vinterdäck till förmånliga priser.

Köp vinterdäck

vinterdäck

BILLIGA FÄLGAR ONLINE

Hos oss hittar du billiga fälgar enkelt online! Vi har ett av nordens största sortiment av aluminiumfälgar och plåtfälgar. Vi erbjuder fälgar till de flesta biltillverkare men är specialister på fälgar till volvo, audi, bmw & mercedes.

Så om du är på jakt efter nya fälgar till din bil har du kommit rätt. Hos oss hittar du fälgar i alla prisklasser, modeller och färger. Du kan kolla vilka fälgar vi har till din bil enkelt via en registreringsnummer sök. Om du hellre vill söka fälgar med bilmodell eller dimensioner så går även det så klart bra.

Att tänka på innan du beställer nya fälgar till din bil är att kontrollera så att du har valt rätt fälgstorlek, bultcirkel samt inpressning då dessa måste stämma med vad som är specificerat för din bil. Inte minst för att dem ska passa utan även för att du ska kunna åka säkert på dina nya fälgar.

Sök fälgar

ABS 355 Aluminiumfälg

KÖP SOMMARDÄCK ONLINE

Billiga sommardäck av hög kvalitet köper du snabbt och enkelt online hos oss. Vi har ett av Europas största utbud av däck online. När du beställer nya sommardäck online hos oss har du även möjligheten att skicka dem direkt till någon av våra partners som monterar dem på bilen åt dig. Aldrig har det varit så lätt att köpa däckonline!

Sommardäck är de däck som vi kör runt med under den största delen av året och därför bör vi vara extra noggranna i vårt val då vi köper nya sommardäck. Många sommardäck av hög kvalitet fungerar även väldigt bra under höst och vår. Det är vilken gummiblandning som finns i däcket som är den avgörande faktorn för hur länge man kan använda sina sommardäck. Vissa gummiblandningar kan bli hårda redan vid lite kyligare väder. Många väljer dock att byta till vinterdäcken då temperaturen går under + 5. I Sverige så måste man sätta på sommardäcken senast den 16:e april och sedan ska de sitta på till den 1:a december. Givetvis måste man byta ut sina sommardäck om vintern slår till tidigare än dessa datum. Vinterdäck ska alltid användas då det råder vinterföre.

Nya sommardäck ska ha ett mönsterdjup på ca 8-9 mm. Det minsta tillåtna mönsterdjupet på sommardäck är 1,6 mm. Det är lätt att se om däcken börjar bli slitna med hjälp av slitagevarnarna som finns på sommardäcken. Slitagevarnare är de markeringar på sommardäcken som markerar när däckets mönsterdjup når ca 2 mm.

Köp sommardäck

sommardäck

Att välja däck online

Det kan upplevas som något av en djungel att välja däck till sitt fordon men det finns några tips som vi gärna delar med oss av.

1 Läs instruktionerna för din bil

Det första du bör göra i jakten på de bästa däcken är att läsa instruktionsboken till din bil eller fordon. Där framgår vilka däck som tillverkaren rekommenderar. Det går också att läsa om passande däck online.

2 Ta i beaktning var du bor

I ett så pass varierat landskap som Sverige erbjuder spelar det såklart stor roll var i landet du bor, och om däcken du ska köpa ska användas till vinter- eller sommarbruk.

3 Ta EU:s rekommendationer med en nypa salt

Till sommardäck har EU infört ett nytt system som gör det lätt som konsument att jämföra de olika tillverkarnas produkter. Det är en väldigt lättläst dekal som anger rullmotstånd, våtgrepp och buller. För oss som bor i Sverige är det dock lite vanskligt att lita blint på EU:s rekommendationer, framför allt när det gäller vinterdäck. Testerna är gjorda för avsevärt mildare vintrar än vad vi har.

4 Bäst i test

Ett effektivt sätt att hitta bra information om vinterdäck är olika Bäst i test-undersökningar som görs i diverse magasin. Självklart är det billigat att köpa testvinnar däck online.

5 Kolla hastighetsspecifikationerna

En annan märkning att hålla utkik efter vid val av däck, är vilken hastighetsklass som erfordras.

6 Kvalitetsdäck är en god investering

Det är många gånger lätt att titta sig blind på priset vid val av däck. Tänk på att det billigaste däcket inte alla gånger är det bästa. Däck av högre kvalitet kostar mer, men de slits inte heller lika snabbt som de billigare alternativen eftersom de har en bättre gummiblandning som tål mer. Tillverkarna av kvalitetsdäck kan lämna bättre och längre garantier på sina produkter. En annan stor fördel med kvalitetsdäck är att de sänker bilens bränslekonsumtion i jämförelse med billiga däck. Vi rekommenderar därför att du köper kvalitets däckonline.

Vi på Nordendäck kan lämna förmånliga priser på kvalitetsdäck från de flestakända tillverkare på marknaden.

Rätt Däck till Bilen

Det är några saker man lär hålla koll på när man ska beställa bildäck online. Bl.a

Däckdimensioner

Man lär se till så att dimensionen på bildäcken passar till bilen / fälgen.

Last/Hastighetsindex

Att det är tillräckligt högt last och hastighets index för din bil.

EU's Däckmärkning

När du har hittat ett bildäck som stämmer överens med det som passar på din bil så kan du kolla på EU märkningen. Där kan du se hur bra däcket är på 3 olika punkter. Dessa punkter är:

1 Ljudnivå

Mäts i antalet DB som däcket producerar vid användning, lägre äre bättre.

2 Rullmotstånd

Avgör hur högt eller lågt rullmotstånd däcket har, lägre äre bättre.

3 Våtgrepp

Visar hur bra däcket presterar på våra underlag, lägre äre bättre.

När du hittat ett däck som passar din bil och lever upp till dina krav så är det bara att beställa. Köper du ditt bildäck online så spar du garanterat en hel del pengar jämnfört med att köpa samma bildäck hos din lokala däckverkstad.

Eu märkning däck

Att köpa Däckonline

Att köpa däck online har de senaste åren blivit väldigt populärt. Här är några av fördelarna med att köpa dina däckonline:

Större sortiment av däck online än hos däckverkstäder.

Du kan beställa dina däckonline enkelt hemifrån.

Däck online är nästan alltid billigare än hos däckverkstäderna.

Så enkelt köper du däck online

Det har även gjorts betydligt lättare för privatpersoner att handla däck online. Man kan nu för tiden inte bara söka efter däck dimensionerna. Utan man kan även antingen knappa in sitt registreringsnummer eller fylla i sin bilmodell för att få en lista på passande däck.

Senaste från bloggen

Dags för vinterdäck!

vinterdäck blogg

Vintern närmar sig snabbt och vi rekommenderar att du som däckkonsument är ute i god tid med ditt vinterdäck köp.

Läs mer

Bäst i test vinterdäck

Bäst i test vinterdäck 2018 - 2019

Vi sammanställer däcktester och skriver lite om dem nya vinterdäcken som har presterat bra i årets tester. Du hittar information kring däcktester för både dubbade vinterdäck och dubbfria friktionsdäck. Du kan även läsa om nya däckmönster som vi tror kan utmana de tidigare testvinnarna.

Vinterdäck test dubbfria / friktionsdäck 2018 / 2019

Läs mer