Är du en bilägare som gillar att hålla dig uppdaterad om det senaste som rör fordon? Då har du kommit helt rätt. Här på vår sajt kan du läsa om allt från bilar, drivmedel och miljö. 

Skicka ett mail

Vill du komma i kontakt med oss?

Klicka här

Fördelar med att ha bil

Bekvämlighet och frihet är två fina egenskaper som kommer med på köpet när du införskaffar en bil. Visserligen är det dyrt att äga en bil, men bekvämlighet och frihet har inget värde av pengar. Här kommer en lista med saker som underlättar för dig när du har bil.

  1. Du kan storhandla utan att bli utmattad. Med bil kan du ta dig till stora matvarubutiker som har lägre priser än din lokala matbutik och handla mat för veckan. Du behöver inte oroa dig över tunga kassar och du behöver inte heller oroa dig över långa promenadavstånd. Se till att åka på en tid på dygnet då det inte är så mycket folk så kommer du hitta ny kärlek i att veckohandla.
  2. Ta bilen till gymmet. Många väljer att duscha hemma efter ett svettigt gympass. Nu slipper du eftersvettas i kollektivtrafiken och kan istället åka direkt hem. På så sätt kanske du till och med sparar lite tid på gångavstånd och väntetider, vilket resulterar i att du åker till gymmet oftare. Alltså en hälsofördel!
  3. Upplev naturen utanför kollektivtrafikens gränser. När du bor i stan och vill komma ut på landet kan det ta timmar att åka med kollektiva resemedel. När du har möjlighet att ta bilen kan du hitta nya smultronställen och uppleva en annan del av området.

Det finns visserligen fördelar med att äga bil, men vi får inte heller glömma att visa hänsyn till miljön. Se till att försöka köra en sån miljövänlig bil som möjligt och om det är möjligt: undvik att ta bilen kortare avstånd, välj istället andra transportmedel som cykel eller kollektivtrafik.

Vart ska jag införskaffa min nästa bil? 

Har det blivit dags för dig att investera i en ny bil? Kul! Det finns mycket att tänka på när du ska köpa bil, detta är för att se till att det blir helt rätt. Oavsett om du ska köpa en säker familjebil eller en bil som du vill ha mest för att leka med, går det att införskaffa bilen på flera olika sätt. Vi har samlat lite knep att tänka på för att hjälpa dig vidare.

Ny bil, privatleasad eller begagnad?

Här finns det såklart inget rätt eller fel svar utan det beror helt på utifrån dina egna förutsättningar. En ny bil kan vara väldigt dyr men fördelen med att köpa en sådan är att det i många fall ingår service i ett antal år och nybilsgaranti. Du behöver inte heller besikta bilen förens några år efter inköpet, vilket även det är en viktig fördel att ta i beaktning. 

En leasad bil är är en hyrbil du har under en längre tid och inte bara hyr för en kortare resa. Vanligt är att du skriver kontrakt för att ha din leasade bil ett visst antal år eller några månader. Priset per månad kan variera och hos de flesta leverantörer ingår både service och försäkring. Skönt att slippa tänka på dessa praktiska saker! Viktigt att tänka på är att bilen faktiskt inte är din, utan är hyrd och bör behandlas därefter.. Däremot är det vanligt att du kan köpa ut bilen efter en avtalad leasingsperiod, kontrollera med dem du leasat bilen av om detta är en möjlighet. 

Väljer du att köpa en begagnad bil är det viktigt att vara uppmärksam på eventuella fel och brister som normalt sett inte finns när du väljer en leasad eller ny bil. Är du däremot tålmodig, kan din sak och gör din research går det att göra en bra affär. Glöm inte att det inte bara är av privatpersoner som du kan köpa en begagnad bil, utan att även bilhandlare säljer begagnade bilar.