Sveriges mest aktiva bilklubb

Bli medlem eller
Gotlandring Fot Magnus Blixt from 2017-08-01

Över 200 aktiviteter om året

Porsche Club Sverige bildades 1976 och har idag cirka 6 500 medlemmar. Klubben är uppdelad i 7 regioner från norr till söder, med regionala ombud på olika platser i landet.

Vi brukar säga att Porsche Club Sverige är Sveriges mest aktiva bilklubb - och det stämmer säkert. Under ett år arrangeras cirka 200 aktiviteter av klubbens funktionärer. De är fördelade över hela landet. Det kan vara allt från ett banmöte på någon av landets motorbanor, en slalomtävling, eller en fikaträff någonstans i landet.

Porsche Club Sverige är en ideell förening där drygt 100 funktionärer arbetar utan någon ekonomisk ersättning. Den svenska klubben är den fjärde största Porsche klubben i världen - bland totalt cirka 360 klubbar. Endast den amerikanska, brittiska och tyska är större.

Porsche Club Sverige bildades av entusiaster för entusiaster där det gemensamma intresset är Porsche.

  • Slalombild Foto Ola Bergstöm

    Ban- och slalomkörning

    PCS:s bankörningar är till för att ge klubbens medlemmar möjligheter, att under kontrollerade former och under sakkunnig ledning, träna och förbättra sina körkunskaperna. Det är således inte fråga om tävlingskörning eller träning inför sådan! Alla Porschebilar och förare är alltid lika välkomna oavsett ålder och modell.

    Inom Porsche Club Sveriges körs under sommaren regionala tävlingar i Michelin PCS Slalomcup. I slutet av säsongen (vanligen i september) hålls en slalomfinal där de bästa från varje region gör upp om titeln som Sveriges bästa slalomförare. Dessutom sätter varje region ihop ett lag som tävlar mot lag från andra regioner.

  • Träffar

    Regionalt anordnas månadsträffar, studiebesök, fikaträffar, touringar och mycket annat. Garageträffar och tekniska temakvällar brukar samla många intresserade klubbmedlemmar.

  • Oldtimer Grand Prix Foto H Åsell

    Resor

    Som medlem i Porsche Club Sverige nås du av inbjudningar till olika internationella evenemang. Detta kan vara en fabriksresa till Porsche AG i Tyskland likväl som en Porsche Parad som annan Porsche Club arrangerar.

En gemenskap även online

Även med 200 aktiviteter om året så är det fortfarande ca 160 dagar kvar där Porsche-abstinensen skall stillas.
Därför finns Porsche Club Sverige även här där våra medlemmar kan träffas mellan de fysiska mötena.

  • Ventilen

    I Klubbens forum ”Ventilen” samsas i dagsläget 183 000 inlägg i 40 000 olika trådar. På Facebook är det dagliga engagemang högt och kompetens alltid tillhands.

  • Modellregister

    Få tillgång till en gemenskap bestående av landets främsta Porsche experter. Vi organiserar oss kring våra favoritmodeller i det vi kallar modellregistret.

    Till modellregistret

  • Annonstorg

    Här kan du som klubbmedlem kostnadsfritt lägga upp annonser. Annonstorget är öppet för alla och ger dig en stor och intresserad målgrupp för din annons.

    Till annonstorget

  • Medlemstidning

    Porsche Ägaren är klubbens magasin i 4-färg som utkommer med 4 nummer per år och innehåller bland annat tekniska artiklar, reportage från klubbmöten och mycket annat.

    Läs mer om tidningen

Ta del av vår gemenskap!

Skapa ett konto idag

Sponsorer